Guapo 0 Report post Posted January 12, 2016 (edited) Meglett! Edited January 28, 2016 by Guapo Quote Share this post Link to post Share on other sites
MisiMisi 0 Report post Posted January 13, 2016 Január 6-i írásbeli kérdések: Jogbölcsi: - bírói függetlenség jogbölcseleti problémái - jogtranszplantáció - Posner jogfelfogása - jogalkotás igazságossága - franci joghatékonysági elméletek Állambölcselet: - Aqvinói Szent Tamás állambölcselete - az állam, mint szervezet - államok jogtani tipizálása - állam funkciói - állam keletkezésének pszichológiai elméletei Quote Share this post Link to post Share on other sites
molli9401 0 Report post Posted May 31, 2016 Tegnapi jáb kérdések össze-vissza (egyre nem emlékszem): Ciceró állambölcselete Afrikai jogrendszerek Pápua büntetések Bürokrácia Kritikai jogelmélet Angol jogállamiság (rule of law) Méltányosság Jogalkalmazás hatékonysága Japán jog Quote Share this post Link to post Share on other sites
molli9401 0 Report post Posted January 10, 2017 Nem tudom, hogy olvassa-e valaki még ezt a részt (mert már elégen született itt új komment), de leírom a tegnapi jáb szóbeli vizsgatapasztatlatokat: szóval, előre meghatározzák,hogy ki kihez kerül. Én Antal Csanádhoz kerültem. Nagyon kedves és jóindulatú, arra kíváncsi amit tudsz,és nem arra, amit nem. Engedte, hogy végig mondjam a tételeket, utána kérdezett más tételekből is (de az én tételeimhez kapcsolódóan). Segítőkész és nagyon rendes, remek tanár. Végül hármast kaptam, kérdezett a négyesért,de azt már nem tudtam. Engem a vizsga előtt sokan "ijesztgettek", hogy rém-vizsga, senkinek sem sikerül, stb. De abszolút nem ez jött le!!!! Szóval ajánlom a szóbelit, sokkal jobb, mint az írásbeli. (és könnyebb). Hajrá! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pthomas 0 Report post Posted January 10, 2017 Nem tudom, hogy olvassa-e valaki még ezt a részt (mert már elégen született itt új komment), de leírom a tegnapi jáb szóbeli vizsgatapasztatlatokat: szóval, előre meghatározzák,hogy ki kihez kerül. Én Antal Csanádhoz kerültem. Nagyon kedves és jóindulatú, arra kíváncsi amit tudsz,és nem arra, amit nem. Engedte, hogy végig mondjam a tételeket, utána kérdezett más tételekből is (de az én tételeimhez kapcsolódóan). Segítőkész és nagyon rendes, remek tanár. Végül hármast kaptam, kérdezett a négyesért,de azt már nem tudtam. Engem a vizsga előtt sokan "ijesztgettek", hogy rém-vizsga, senkinek sem sikerül, stb. De abszolút nem ez jött le!!!! Szóval ajánlom a szóbelit, sokkal jobb, mint az írásbeli. (és könnyebb). Hajrá! Köszi Szépen a beszámolót! Ügyes vagy! Miből tanultál? Van kidolgozott anyagod hozzá? Quote Share this post Link to post Share on other sites